За нас

Целодневен спортен лагер „Лято на стадиона“  се организира от спортен клуб “Дарко Тим” – София. Отборът е специализиран в обучението по лека атлетика.

Инициативата „Лято на стадиона“ е част от дългосрочната стратегия на школата за развитие на леката атлетика сред децата. По време на заниманията ще запознаем участниците с различните дисциплини в леката атлетика – бягане, скачане, хвърляне.

Ще ги научим на отговорност, дисциплина и ще се опитаме да създадем в тях отборен дух.

Спортен клуб Darko Athletics Team е член на Българската федерация по лека атлетика и води подготовката на над 300 души, които тренират на няколко различни бази в София.

По време на Целодневен спортен лагер „Лято на стадиона“  участниците ще използват цялата база на школата – открита и закрита лекоатлетическа писта на стадион „Васил Левски“, закрито помещение за тихи игри и почивка, както и зона за хранене.

В заниманията ще използваме различни адаптирани към възрастта на децата лекоатлетически уреди, ще четем приказки и задължителната учебна литература, ще организираме състезание по дебати, както и много отборни учебни проекти.  

Основната ни цел на инициативата „Лято на стадиона“ е децата да се движат, да тренират, но и да се забавляват - ще създадем нови приятели и прекрасни летни спомени.

За